skip to Main Content
Het Nieuws Uit Week 11

Het nieuws uit week 11

UWV eHerkenning per 1 november

Vanaf 1 november kunt u alleen nog maar via de eHerkenning inloggen in het werkgeversportaal van het UWV. De inloggegevens die u wellicht heeft voor de website van het UWV, is per 1 november ongeldig. 
Het doel van de eHerkenning is dat er maar een wachtwoord nodig is voor alle overheidsinstanties. 
De eHerkenning wordt gezien als de zakelijke variant van de DigiD en kan worden gebruikt bij zowel de website van het UWV als bij andere overheidsinstanties. eHerkenning is niet gratis, de prijzen verschilt per overheidsinstantie.

AOW leeftijd naar 66 jaar bij zware beroepen

Een onderwerp wat de afgelopen veel in het nieuws was. Mensen die een zwaar beroep, zoals bouwvakkers, vrachtwagenchauffeurs en verpleegkundigen moeten met het bereiken van de leeftijd van 66 met pensioen. Ook werknemers in het OV is van mening dat de pensioenleeftijd naar 66 moet en laten zicht horen door middel van de pensioenleeftijd stakingen. Deze ochtend hebben werknemers in het openbaar vervoer bijvoorbeeld het werk 66 minuten stil gelegd. 
De FNV stelt dat iedereen die de leeftijd van 66 bereikt met pensioen zou moeten en is van mening dat de boete voor het eerder stoppen met werken, moet worden geschrapt.

Back To Top